ABOUT CAMP

Kaj je Alpski tabor?
“Ko se noč nagiba k jutru in se začne šotor greti v prvih žarkih jutranjega sonca, mene pa prebuja tiho petje ptic in čriček v daljavi. Tako prijetno tiho je in spokojno, da najraje ne bi vstal in se naužil te ‘dobrote’, ki jo ponuja bovška kotlina. A ko zaslišim zadrge na šotorih mojih prijateljev, se hitro skobacam iz spalke in ven iz šotora, kjer me vsak dan znova preseneti prekrasen razgled, prijatelji in nove dogodivščine, ki se jih ne da opisati z besedami. Moraš jih doživeti. To je Alpski tabor.”

Opis programa
Zaradi odlične lokacije, ki jo nudi bovško okrožje, je program Alpskega tabora zelo pester in edini bojazni, ki ju imamo, sta, da bomo imeli premalo časa za vse, kar smo si zastavili ali pa da nam bo ponagajalo vreme.
Letošnji tabor se bo začel v nedeljo, 6. avgusta ob 12.00 uri in bo trajal do nedelje, 13. avgusta do 12.00 ure. V kratkem tednu se boste lahko naučili veliko praktičnih stvari, se udeležili nepozabnih aktivnosti, izboljšali svoj odnos do narave, se sprostili in se zabavali - vse hkrati. Letošnji program Alpskega tabora je sestavljen iz sledečih opornih točk, ki bodo poskrbele za nepozabne počitnice:
  • taborne veščine ( pionirski objekti, naravi prijazen tabor)
  • športne aktivnosti (lažje in težje pohodne ture, oviratlon, plavanje, veslanje,odbojka...)
  • adrenalinske aktivnosti (rafting, canyoning, hydrospeed) - potrebno doplačilo
  • duhovna zrnca (kratka, a v srce segajoča praktična razmišljanja),
  • preživetje (bivakiranje na prostem, orientacija, delavnice o divji hrani in praktični uporabi naravnih snovi... )
  • čas zate in zame (vsakomur je potreben oddih).

V ceno tabora so zajeti stroški tabornega prostora, prehrane, animacija, vodenje in organizacij, ter vseh aktivnosti razen vodnih športov.

INFORMACIJE Alpski tabor 2023

Kdaj: od nedelje, 06. avgusta do nedelje, 13. avgusta 2023

Kje: taborni prostor pri vasi Čezsoča (Bovec, SI)

Organizira: Društvo stezosledcev

Kontakt in dodatne informacije: prijava@stezosledec.si

Cena: 175€ (145€ za študente, srednješolce in brezposelne, 60€ za prvega osnovnošolskega otroka, 40€ za drugega in ostale osnovnošolske otroke, brezplačno za predšolske otroke)

Vsi prijavljeni do 25.7. 2023 prejmete letošnjo majico Alpskega tabora brezplačno :)